BEWEGING
Barmhartig koken? Een uitje voor onze vrijwilligers
19 mei 2022 – Voor de vrijwilligers van de Beweging van Barmhartigheid is er op vrijdag 17 juni een uitje in het Kloosterhotel ZIN in Vught. Eindelijk kan het weer (al is corona nog niet weg). Het thema voor dit uitje: barmhartig koken.
Het bestuur schrijft de vrijwilligers: “Langzaamaan wordt 2022 weer een jaar waarin we gelegenheid hebben om elkaar te ontmoeten, met elkaar te lachen en van gedachten te wisselen. We pakken graag een oude traditie op om éénmaal of tweemaal per jaar met alle actieve leden van de Beweging bij elkaar te komen.”
Op 17 juni is dat onder het motto ‘Compassie in de keuken’.
“Kookdocent Lissete Bossert zal ons onthalen op een verhaal over haar ervaringen met compassievol koken. Hoe draagt koken bij aan het welzijn van mensen? Welke houding verwacht je van een kok en haar assistenten? Zijn er barmhartige hapjes? Wat betekent goed en compassievol koken voor zorg en samenleving? Het wordt zeker een prikkelend en smaakvol verhaal met hapjes, oefeningen en tal van ontmoetingskansen. Aansluitend brengen we om 18.00 uur het geleerde in de praktijk met een gezamenlijke maaltijd.”
Het nieuwe bestuur wil met het uitje alle vrijwilligers van de Beweging “hartelijk danken voor de hulp, het meedenken, adviseren, of simpelweg het toedragen van een warm hart. Zonder jou geen Beweging!”
Foto Matt Benson (Unsplash)
Uitnodiging vrijwilligers (pdf)
Vught, 19 mei 2022
Lisette Bossert
Lisette Bossert is kookdocent. Ze was ook jarenlang chef-kok bij het Kloosterhotel ZIN in Vught. In 2020 interviewden we haar over ‘compassie en koken’.
‘Deze crisis vraagt ook om culinaire compassie’
Beweging van Barmhartigheid, 17 augustus 2020
Reageren?
Ongepaste reacties worden verwijderd(E-mail adres wordt niet gepubliceerd)